top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

Bij het maken van een afspraak gaat u automatisch akkoord met onderstaande voorwaarden. 
Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. De prijs die de klant krijgt op de dag van de boeking, blijft ongewijzigd – ongeacht eventuele prijsstijgingen. 


BOEKEN VAN EEN SESSIE 

Uw boeking is pas definitief na schriftelijke bevestiging van Fotografie Charlotte Reynaert, deze bevestiging ontvangt u na het invullen van het formulier op de contactpagina. 


VERPLAATSEN OF ANNULEREN VAN DE SESSIE

Kan de fotosessie door omstandigheden niet doorgaan dan kan een nieuwe datum worden ingepland. 
Gelieve dit tijdig door te geven, zo niet dan worden dezelfde kosten als bij annulering in rekening gebracht.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 week voor de sessie. 
Indien u later annuleert wordt er 50% in rekening gebracht. 
Bij het niet opdagen op de sessie wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. 
Deze dient te worden betaald binnen de 4 weken na versturen van de factuur.  
Zo niet staat de tegenpartij in voor eventuele incasso of gerechtskosten. 

Fotografie Charlotte Reynaert behoudt ten alle tijden het recht om door omstandigheden een fotoshoot of reportage te annuleren.
Er wordt dan zo snel mogelijk een nieuwe data voorgesteld. U kan dan kiezen om hierop in te gaan of de sessie kosteloos te annuleren. 


SESSIE EN AFLEVERING

De aangegeven duurtijd is een indicatie, deze kan sneller afgerond worden of net iets langer duren. Deze kan niet oneindig worden verlengd.
Fotografie Charlotte Reynaert staat niet in voor oncontroleerbare omstandigheden. Hieronder valt o.a. het te laat komen van de klant, personen of kinderen die geen zin hebben om mee te werken, eventuele ongelukken of valpartijen tijdens de sessie. 

Bij het te laat komen dient er zo snel mogelijk contact opgenomen te worden. De sessie kan hierdoor niet altijd worden verlengd, rekening houdend met andere sessies diezelfde dag. 


Fotografie Charlotte Reynaert kan niet aansprakelijk worden gesteld bij materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.


Het aantal geleverde foto's en het resultaat hiervan kan niet op voorhand worden vastgelegd. Dit hangt af van verschillen factoren. 


Het is niet mogelijk om RAW bestanden en/of onbewerkte foto's te ontvangen en/of bekijken na de reportage. Fotografie Charlotte Reynaert selecteert de foto's die aan de kwaliteitsnormen voldoen en zal deze zorgvuldig afwerken en afleveren. 
Het bekomen van alle bestanden is dus ook niet mogelijk. 

Fotografie Charlotte Reynaert is niet verantwoordelijk voor het verlies van uw digitale bestanden. Alle sessie worden opgeslaan in een archief, al is deze ook onderhevig aan eventuele problemen? 

Klanten moeten klachten over de dienstverlening melden binnen de vijf werkdagen na de shoot of levering. 

Fotografie Charlotte Reynaert is niet verantwoordelijk voor schade bij verzending per post 


BETALING 

 

Bij niet of laattijdige betaling houdt Fotografie Charlotte Reynaert zich het recht om alle verdere prestaties op te schorten tot volledige betaling van de nog openstaande factuur voldaan is. Bij niet tijdige betaling heeft Fotografie Charlotte Reynaert het recht een vordering ter incassering aan derden uit handen te geven, de kosten hiervan gaan integraal naar de tegenpartij. 

AUTEURSRECHTEN 

Het fotografisch werk van Fotografie Charlotte Reynaert is onderhevig aan auteursrechten ; de foto's blijven eigendom van de fotograaf.
Bij volledige betaling van de sessie koopt de klant het recht om de foto's te printen en te publiceren voor persoonlijke doeleinden. 
Voor het gebruik van commerciële doeleinden dient hiervoor uitdrukkelijk toestemming gevraagd te worden aan Fotografie Charlotte Reynaert. De fotograaf dient ten aller tijde te worden vermeld bij toegestaan commercieel gebruik.
Bij het niet nakomen van bovenstaande punten kunnen er gerechtelijke stappen ondernomen worden waarvan de kost integraal naar de tegenpartij gaat. 

PRIVACY

Fotografie Charlotte Reynaert zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens openbaar maken of doorgeven aan derden. 

De klant geeft al dan niet toestemming tijdens het bevestigen van de sessie om de foto’s publiekelijk te delen en/of te gebruiken voor commerciële en/of promotiedoeleinden op internet (Facebook/Instagram) en/of deelname aan wedstrijden. 

De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding.

 

Heb je tijdens het boeken van de sessie toestemming gegeven maar wil je hierop terugkomen, dan kan dit door dit schriftelijk te bevestigen tijdens de sessie.

 


CADEAUBONNEN 

Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgiftedatum. Hierna vervalt de waarde.

Reportages vinden plaats op basis van beschikbaarheid. Neem op tijd contact op om een datum te plannen.
Als u niet op tijd uw sessie vastlegt en er is geen data meer beschikbaar binnen de geldigheidsduur van de cadeaubon dan is Fotografie Charlotte Reynaert niet aansprakelijk en vervalt de waarde van uw cadeaubon. 

Bij verlies van cadeaubonnen kan Fotografie Charlotte Reynaert niet aansprakelijk gesteld worden.

 

bottom of page